Wsparcie dla kolejnego pokolenia specjalistów w dziedzinie stomatologii: Ivoclar rozszerza swoją działalność edukacyjną o unikalny program szkoły letniej dla studentów stomatologii

Dla firmy Ivoclar, jednego z wiodących światowych dostawców zintegrowanych rozwiązań dla wysokiej jakości zastosowań stomatologicznych, posiadającego szeroką ofertę produktów i systemów dla stomatologów i techników dentystycznych, wspieranie uniwersytetów i ich studentów jest istotną częścią filozofii firmy. W 2022 roku firma Ivoclar po raz pierwszy zaprosi kolejne pokolenie profesjonalistów z branży stomatologicznej do siedmiu różnych ośrodków Ivoclar Academy w Europie na program edukacyjny Summer School, zaprojektowany specjalnie z myślą o studentach stomatologii. Szkoły wyższe zapewniają najlepsze podstawy dla każdego ucznia, a program Summer School ma na celu zaoferowanie dodatkowych możliwości nauki, gdzie uczniowie mogą wykorzystać w praktyce umiejętności nabyte w trakcie semestru. Dzięki programowi Summer School studenci będą mogli pogłębić swoją wiedzę z zakresu stomatologii, przygotować się do leczenia pacjentów oraz rozpocząć udany start w karierze zawodowej dzięki możliwościom nawiązania kontaktów i odbycia szkoleń.

Podróżuj. Ucz się. Buduj relacje.

Summer School firmy Ivoclar rozpocznie się w czerwcu 2022 roku w Ivoclar Academy w Turcji i zaoferuje studentom kompleksowy wgląd w ich przyszłe środowisko pracy. Program szkoły letniej koncentruje się na kształceniu ustawicznym studentów, którzy dzięki różnorodnym warsztatom i kursom zdobywają wiedzę i nowe perspektywy, co stanowi doskonałe uzupełnienie programu studiów. Program Summer School wykracza poza szkolenia dotyczące produktów, obejmując zarówno wykłady renomowanych ekspertów, jak i profesjonalne porady dotyczące sposobów kontaktu z pacjentami i rozpoczęcia własnej kariery zawodowej. Szkoła letnia ma jednak służyć nie tylko jako okazja do szkolenia, ale także jako sposób na zaoferowanie uczniom ekscytującej możliwości budowania relacji i podróżowania do innego kraju, a jednocześnie zdobywania nowych doświadczeń edukacyjnych zarówno w trakcie programu, jak i w czasie wolnym. Summer School firmy Ivoclar oferuje idealne warunki do rozpoczęcia udanej współpracy zarówno z rówieśnikami, jak i profesjonalistami. Uczestnicy mogą osobiście spotkać się ze studentami z całej Europy, poznać nowe perspektywy i stać się częścią społeczności branży stomatologicznej. Możliwość nawiązywania kontaktów przez uczniów jest dla firmy Ivoclar tak samo ważna, jak zapewnienie nowego, ekscytującego środowiska do nauki.

Oferty szkoleniowe z wartością dodaną

Podczas Summer School studenci mogą liczyć na zróżnicowany program warsztatów praktycznych, otwarty dialog, wykłady, seminaria internetowe i zajęcia - wszystko to wydarzy sie w ciągu pięciu dni. Aby bezpośrednio położyć fundamenty pod udaną wzajemną wymianę doświadczeń, pierwszy dzień rozpoczyna się od prezentacji studentów i ich uczelni, a także od krótkiego przedstawienia firmy Ivoclar. Wykłady rozpoczynają się od etapu, od którego dentysta rozpoczyna pracę w gabinecie: od planu leczenia. W kolejnych dniach odbywają się wykłady na temat uzupełnień bezpośrednich w przypadku drobnych ubytków oraz zastosowania ceramiki i cementów, warsztaty na temat przygotowania uzupełnień pośrednich, spojrzenie z bliska na stomatologię cyfrową i jej przebiegi pracy, a także zgłębienie wiedzy na temat produktów Oral Health Management. Program kończy się intensywnym spojrzeniem na własną karierę zawodową uczniów. Studenci zapoznają się z różnymi obszarami działalności, zarówno w gabinetach stomatologicznych, jak i w obszarze szkoleń, sprzedaży, badań i rozwoju firmy Ivoclar i jej partnerów. Program szkoły letniej Summer School uzupełniają tak zwane "brain snacks", czyli krótkie wykłady inauguracyjne na tematy, które w zwięzłych sesjach mają zapewnić nowe spojrzenie na stomatologię i nie tylko.

Summer School w siedmiu lokalizacjach Ivoclar Academy

Summer School odbędzie się w okresie od czerwca do sierpnia 2022 r. w różnych placówkach Ivoclar Academy w całej Europie, co ułatwia uzupełnienie możliwości doskonalenia zawodowego o wyjazd wakacyjny. Aby zapewnić uczniom jak największą swobodę, każdy uczestnik ma możliwość wyboru miejsca, do którego chce się zapisać, w różnych terminach w ciągu całego lata. Ivoclar Academy to kompleksowe źródło szkoleń i edukacji dla studentów, higienistów, lekarzy i techników dentystycznych. Oferuje najnowocześniejsze metody nauczania w połączeniu z nowoczesną edukacją wirtualną prowadzoną przez ekspertów z dziedziny stomatologii z całego świata. W ofercie Ivoclar Academy znajdują się artykuły, publikacje, nagrania, interaktywne seminaria internetowe i kursy stacjonarne. Studenci z obszaru gospodarczego EMEA mogą się już rejestrować [www.ivoclar.com/summerschool]. Program jest przeznaczony dla studentów studiów licencjackich, którzy ukończyli już zajęcia na fantomach na swoich uczelniach i zamierzają rozpocząć pierwsze leczenie pacjentów w ramach semestru klinicznego.

Stambuł, Turcja 27.06. - 01.07.2022
Madryt, Hiszpania 11.07. - 15.07.2022
Saint Jorioz, Francja 18.07. - 22.07.2022
Schaan, Liechtenstein 08.08. - 12.08.2022
Sztokholm, Szwecja 15.08. - 19.08.2022
Wiedeń, Austria 22.08. - 26.08.2022
Mainz, Niemcy 22.08. - 25.08.2022

Grupa Ivoclar, z siedzibą główną w Schaan, Liechtenstein, jest jednym z wiodących na świecie dostawców zintegrowanych rozwiązań dla wysokiej jakości zastosowań stomatologicznych. Podstawą sukcesu firmy jest szeroka gama produktów, systemów i usług, intensywne prace badawczo-rozwojowe oraz wyraźne zaangażowanie w szkolenia i kształcenie ustawiczne. Grupa, posiadająca 47 spółek zależnych i oddziałów, dostarcza produkty do około 130 krajów i zatrudnia około 3500 osób na całym świecie. Więcej informacji na temat Grupy Ivoclar można znaleźć na stronie ivoclar.com.