"100 Minutes of Education" – Okazja do świętowania „A Century of Innovation":
z Ivoclar Academy

Schaan, Liechtenstein – 8 luty 2023

Od momentu założenia firmy, Ivoclar stał się jedną z wiodących na świecie firm w branży stomatologicznej, konsekwentnie wprowadzając na rynek innowacyjne rozwiązania. W 2023 roku przypada 100-lecie istnienia firmy. Przez te lata Ivoclar był kojarzony z wieloma światowej klasy produktami, usługami, szkoleniami i ofertą edukacyjną, które w znaczący sposób wpłynęły na branżę stomatologiczną. Aby kontynuować i uhonorować tę tradycję, a jednocześnie spojrzeć w przyszłość w następne stulecie, Ivoclar Academy będzie prowadzić globalną serię webinarów "Celebrating a Century of Innovation with 100 Minutes of Education", otwartą dla każdego, kto zechce się zarejestrować.

Dostępna na żądanie od 21 kwietnia 2023 roku darmowa seria webinarów, w której uczestniczą goście specjalni z całego świata, ocenia przeszłość, teraźniejszość i przyszłość innowacji w stomatologii. Seria webinariów będzie podzielona na pięć części, w celu zapewnienia jak największej wygody oglądania. Obejmą one następujące tematy: spojrzenie wstecz na to, jak daleko zaszła branża stomatologiczna; aktualne sposoby na poprawę zadowolenia pacjentów w warunkach klinicznych poprzez efektywną estetykę; wpływ materiałów pełnoceramicznych na świat stomatologii; jak protezy wykonane cyfrowo mogą przynieść korzyści laboratorium techniki dentystycznej, lekarzom i pacjentowi.

Cykl webinariów zakończy się dyskusją panelową, podczas której szerokie grono ekspertów z branży z całego świata omówi przyszłość naszego zawodu oraz możliwości i wyzwania, które stoją przed nami. Dr Saiesha Mistry omówi trendy w stomatologii estetycznej w Azji, dr Roshan Parikh skomentuje rozwój gabinetów sieciowych, Sascha Heinze przeanalizuje rozwojową technologię dla profesjonalistów stomatologicznych z perspektywy laboratorium, a dr Victor Clavijo poruszy temat mediów społecznościowych i edukacji pacjentów.
Ivoclar może pochwalić się programem stworzonym wraz z kilkoma najbardziej znanymi w branży prezenterami, w tym dr Eduardo Mahn, dr Lyndon Cooper i dr Andrea Ricci. Dodatkowo, prezentować będą dr Thomas Hirt i dr George Tysowsky.

Firma Ivoclar ma długą historię kształcenia specjalistów z dziedziny stomatologii. Już w latach 50-tych specjaliści z laboratorium techniki dentystycznej zaczęli oferować swoim klientom praktyczne pokazy stosowania produktów Ivoclar. Od tego czasu znacznie poszerzyły się możliwości zaawansowanej nauki i edukacji.

"Jesteśmy podekscytowani, będąc gospodarzem tak wspaniałego wydarzenia w 2023 roku. To uhonorowanie naszych początków jako liderów w dziedzinie edukacji stomatologicznej, a jednocześnie podziękowanie dla wszystkich naszych oddanych Klientów i Partnerów, którzy pomogli w osiągnięciu tego kamienia milowego," powiedział dr George Tysowsky, szef globalnego działu szkoleń i edukacji w firmie Ivoclar.

O Ivoclar Academy
Dzięki temu, że wszystkie działania edukacyjne znajdują się teraz pod parasolem Ivoclar Academy, firma oferuje kursy i materiały opracowane specjalnie dla lekarzy, higienistów i techników dentystycznych na wszystkich poziomach doświadczenia. Ivoclar Academy oferuje szkolenia dzięki współpracy z ponad 800 liderami branży i ekspertami z całego świata w 70 centrach szkoleniowych Ivoclar Academy na całym świecie oraz online. Niedawno uruchomiona platforma cyfrowa Ivoclar Academy to kompleksowe centrum edukacyjne. Tutaj klienci mogą uzyskać więcej informacji i zarejestrować się na najnowocześniejsze szkolenia stacjonarne, a także skorzystać ze współczesnej edukacji wirtualnej oferowanej przez ekspertów - wszystko w jednym, łatwym do nawigacji miejscu. Ponadto, Ivoclar Academy oferuje zarówno wirtualne, jak i stacjonarne programy szkoleniowe dostosowane do potrzeb kluczowych procesów pracy z produktem oraz dla dużych grup. Rodzaj doświadczenia szkoleniowego można wybrać i spersonalizować. Ucz się od ekspertów Ivoclar Academy online, w biurze, w partnerskich centrach szkoleniowych lub innych miejscach.

Rejestracja na webinarium jest już otwarta na stronie www.ivoclar.com/100-mins-of-education

Grupa Ivoclar, z siedzibą w Schaan, Liechtenstein, jest jednym z wiodących na świecie dostawców zintegrowanych rozwiązań dla wysokiej jakości zastosowań stomatologicznych. W 2023 roku firma z dumą świętuje 100-lecie pod hasłem "A Century of Innovation". Sukces firmy opiera się na kompleksowym portfolio produktów, systemów i usług, silnych możliwościach badawczych i rozwojowych oraz wyraźnym zaangażowaniu w szkolenia i edukację. Grupa firm, która sprzedaje swoje produkty do około 130 krajów, posiada 47 spółek zależnych i oddziałów i zatrudnia około 3.500 osób na całym świecie. Więcej informacji o Grupie Ivoclar można znaleźć na stronie ivoclar.com ivoclar.com.