Dobry początek nowego stulecia

Schaan, Liechtenstein – 12 stycznia 2024 r.

W wyrazie wdzięczności, firma Ivoclar zakończyła swój przełomowy rok jubileuszowy oświetleniem nowego budynku siedziby firmy w Liechtensteinie: Budynek, który został zainaugurowany w stulecie istnienia firmy, był oświetlony w jej barwach przez kilka dni w grudniu, symbolicznie rozjaśniając drogę do świetlanej przyszłości firmy.

Pod koniec roku firma Ivoclar z dumą podsumowała dwanaście miesięcy wielu różnych działań i wydarzeń związanych ze 100-leciem na całym świecie, świętując historyczny kamień milowy firmy. Wystawy, specjalne wydarzenia dla klientów i międzynarodowe sympozja, a także seria uroczystości dla pracowników firmy odbyły się pod hasłem "A Century of Innovation”. „Wykorzystaliśmy obchody stulecia, aby podziękować naszym klientom, partnerom biznesowym i pracownikom. Wszyscy oni przyczynili się do tego, że Ivoclar stał się wiodącą międzynarodową firmą stomatologiczną. Chcielibyśmy podziękować wszystkim, którzy pomogli nam dotrzeć do miejsca, w którym jesteśmy dzisiaj", powiedział Markus Heinz, który zarządza Grupą Ivoclar jako CEO od marca ubiegłego roku.

Ivoclar – pionier branży stomatologicznej
Ivoclar zapewnił wizualny finał tego wyjątkowego roku, oświetlając budynek siedziby głównej firmy w Schaan w Liechtensteinie w kolorach niebieskim i zielonym. "Tak płynnie, jak kolory łączą się ze sobą, przejdziemy z minionego stulecia innowacji do następnego" - powiedział Heinz. "Odegraliśmy znaczącą rolę w kształtowaniu branży stomatologicznej i staramy się nadal być liderem w tej dziedzinie w przyszłości" Aby utrzymać się w czołówce, Ivoclar posiada własny dział badań i rozwoju, który jest jednym z największych w branży i posiada liczne patenty: przykładem są niebieskie bloki z dwukrzemianu litu (IPS e.max CAD), które Ivoclar zaprezentował szerokiej publiczności na IDS 2005. W tamtym czasie konkurencja nie traktowała tego wyjątkowo wytrzymałego i wysoce estetycznego materiału zbyt poważnie. Niemniej jednak, produkt znany jako IPS e.max CAD szybko zyskał ogromną popularność wśród klientów, a następnie zrewolucjonizował branżę stomatologiczną. Firma jest niezwykle dumna z faktu, że IPS e.max do dziś pozostaje najlepiej sprzedającym się systemem pełnoceramicznym wśród laboratoriów i gabinetów stomatologicznych.

Zasługa pracowników
Jednym z najważniejszych punktów obchodów 100-lecia było miasto Schaan w Liechtensteinie, gdzie firma, która została założona w 1923 roku w Zurychu w Szwajcarii, ma swoją siedzibę od 1933 roku. Była to oficjalna ceremonia upamiętniająca 100-lecie i wielkie otwarcie nowego budynku siedziby głównej w czerwcu. Kilka dni później firma podziękowała swoim pracownikom, organizując specjalne wydarzenie „Family Day”. Ponadto pracownicy 56 spółek zależnych i oddziałów firmy świętowali stulecie podczas podobnych wydarzeń na całym świecie. "3700 naszych pracowników na całym świecie wyznaje te same wartości. Dajemy z siebie wszystko każdego dnia, aby pomóc naszym klientom wywołać uśmiech na twarzach ludzi. Ten wspólny cel i silna więź były szczególnie wyczuwalne w tym pamiętnym roku, niezależnie od granic państwowych. I  wartości te będą nam towarzyszyć w przyszłości. Nasze zespoły są zmotywowane i zaangażowane w osiąganie wielkich sukcesów w przyszłości. Chcielibyśmy im za to podziękować", powiedział CEO Markus Heinz.

Grupa Ivoclar, z siedzibą w Schaan, Liechtenstein, jest jednym z wiodących na świecie dostawców zintegrowanych rozwiązań dla wysokiej jakości zastosowań stomatologicznych. Od ponad stu lat firma odgrywa znaczącą rolę w kształtowaniu branży stomatologicznej i promowaniu zdrowia jamy ustnej. Sukces firmy opiera się na kompleksowym portfolio produktów, systemów i usług, silnych możliwościach badawczych i rozwojowych oraz wyraźnym zaangażowaniu w szkolenia i edukację. Grupa firm, która sprzedaje swoje produkty do około 130 krajów, posiada 56 spółek zależnych i oddziałów i zatrudnia około 3700 osób na całym świecie. Więcej informacji na temat Ivoclar Vivadent można znaleźć na stronie ivoclar.com.