Nowość w profilaktyce

Ivoclar przedstawia prawdziwą innowację dla usług profesjonalnego czyszczenia zębów

Schaan, Liechtenstein – 3 czerwca 2024 r.

Ivoclar Group, jeden z wiodących na świecie producentów zintegrowanych rozwiązań dla wysokiej jakości zastosowań stomatologicznych, z szerokim portfolio produktów i systemów dla dentystów, techników dentystycznych i higienistek stomatologicznych, VivaDent® Aerosol Reduction Gel - prawdziwą innowację w temacie profesjonalnego czyszczenia zębów. Żel rewolucjonizuje procedury profilaktyczne w gabinetach stomatologicznych, zapewniając większy komfort pacjentom i lekarzom.

Codzienna profilaktyka wiąże się z wieloma wyzwaniami dla higienistek stomatologicznych i dentystów, w szczególności jeśli chodzi o stosowanie skalerów ultradźwiękowych. Spray i rozpylona mgiełka wytwarzane przez skalery ultradźwiękowe mogą pogorszyć widoczność pola zabiegowego i stanowić zagrożenie zdrowia dla lekarzy i pacjentów.

Kamień milowy w skalingu: do 99[1] procent[2] redukcji spray’u

W odpowiedzi na te wyzwania opracowano innowacyjny VivaDent® Aerosol Reduction Gel: Unikalna formuła zapewnia skuteczną redukcję - nawet o 99 procent - mgiełki i spray’u wytwarzanego przez skalery ultradźwiękowe[3] . Ta prawdziwa innowacja jest kamieniem milowym w profilaktyce i spełnia najwyższe standardy jakości. Systematyczna redukcja mgiełki i spray’u nie tylko ułatwia profesjonalne czyszczenie zębów, ale także oferuje szereg korzyści:

• Lepsza widoczność pola zabiegowego
  • Zmniejszone prawdopodobieństwo rozprzestrzeniania się chorób przenoszonych w powietrzu poprzez redukcję wytwarzanego spray;u.
  • Większy komfort dla pacjentów, ponieważ twarz pozostaje bardziej sucha dzięki mniejszej ilości mgiełki.
  • Łatwa obsługa i dozowanie

" VivaDent® Aerosol Reduction Gel wiąże spray, zanim zdąży on powstać. Ponadto żel jest bezglutenowy, bezlaktozowy, wegański i bezsmakowy, aby spełnić wymagania wszystkich pacjentów" - mówi Maurizio Dottore, dyrektor GBU Prevention & Care w Grupie Ivoclar.

Żadnych kompromisów, jeśli chodzi o skuteczne i bezpieczne profesjonalne czyszczenie zębów

VivaDent Aerosol Reduction Gel to przezroczysty roztwór na bazie wody, który nie powoduje przebarwień na zębach ani trwałych plam na ubraniach i innych powierzchniach. Żel (pojedyncza saszetka z praktycznym sposobem na otwieranie jedną ręką) można szybko wymieszać i bezproblemowo zintegrować z codziennymi procedurami przygotowawczymi. Do redukcji aerozoli nie są wymagane żadne dodatkowe narzędzia. Podobnie, obsługa skalera ultradźwiękowego pozostaje niezmieniona, co czyni ten innowacyjny produkt integralną częścią nowoczesnej praktyki stomatologicznej.

Minimalny wysiłek - maksymalny efekt

W dwóch łatwych krokach cała zawartość saszetki z pojedynczą dawką jest mieszana z jednym litrem wody w butelce mieszającej. Aby zrobić to właściwie należy wstrząsać butelką przez około 30 sekund w celu utworzenia jednorodnego roztworu. Po odstawieniu na co najmniej 10 minut, a najlepiej na całą noc, przygotowany roztwór jest wlewany do zewnętrznego zbiornika chłodzącego i można rozpocząć profesjonalne czyszczenie zębów.

Ta prawdziwa innowacja firmy Ivoclar nie tylko tworzy bezpieczniejsze i przyjemniejsze środowisko praktyki dla higienistek stomatologicznych i dentystów, ale także dla pacjentów, a tym samym odzwierciedla credo firmy: "Making People Smile".

Więcej informacji: www.ivoclar.com/vivadent-aerosol-reduction-gel

Grupa Ivoclar, z siedzibą w Schaan w Liechtensteinie, jest jednym z wiodących na świecie producentów zintegrowanych rozwiązań do wysokiej jakości zastosowań stomatologicznych. Od ponad wieku firma kształtuje branżę stomatologiczną, umożliwiając ludziom osiągnięcie najlepszego zdrowia jamy ustnej i cieszenie się pięknym uśmiechem. Sukces firmy opiera się na kompleksowym portfolio produktów, systemów i usług, silnych możliwościach badawczo-rozwojowych oraz wyraźnym zaangażowaniu w szkolenia i dalszą edukację. Grupa firm, która sprzedaje swoje produkty do około 130 krajów, posiada 56 spółek zależnych i oddziałów oraz zatrudnia około 3600 osób na całym świecie. Więcej informacji o Grupie Ivoclar można znaleźć na stronie ivoclar.com.