Wspólna przyszłość
Ivoclar z powodzeniem rozszerza działania edukacyjne dla studentów stomatologii na całym świecie

Schaan, Liechtenstein - 9 października 2023

Ivoclar, jeden z wiodących na świecie dostawców zintegrowanych rozwiązań do wysokiej jakości zastosowań stomatologicznych, oferujący kompleksowe portfolio produktów i systemów dla dentystów, techników dentystycznych i higienistek stomatologicznych, zwiększa wydajność procedur odbudowy bezpośredniej w codziennej pracy dzięki nowoczesnym produktom'. Latem 2023 r. firma Ivoclar zaprosiła kolejne pokolenie stomatologów do ośmiu różnych ośrodków Ivoclar Academy na całym świecie: Program edukacyjny Summer School oferujący dodatkowe możliwości nauki.

Wspólna nauka. Wspólny rozwój.
Program Summer School obejmował szkolenie produktowe, wykłady znanych ekspertów oraz profesjonalne porady dotyczące interakcji z pacjentami i najlepszego sposobu na rozpoczęcie własnej kariery. W ciągu pięciu dni kolejne pokolenie profesjonalistów z dziedziny stomatologii miało szansę uczestniczyć w zróżnicowanym programie - od warsztatów po otwarte dialogi i webinaria. Program gwarantował również możliwość nawiązania kontaktów i zdobywania wiedzy od doświadczonych członków branży.
Summer School Ivoclar oferuje idealne warunki do skutecznego nawiązywania kontaktów z rówieśnikami i profesjonalistami. Uczestnicy mogą osobiście poznać studentów z całego świata, poznać nowe perspektywy i stać się częścią społeczności branży stomatologicznej. Możliwość nawiązywania kontaktów przez studentów jest dla firmy Ivoclar tak samo ważna, jak zapewnienie ekscytującego środowiska nauki.

Summer School staje się międzynarodowa.
Po udanym starcie w 2022 roku, program Ivoclar Summer School został rozszerzony w 2023 roku. Pierwotnie europejska oferta stała się globalna - obecnie obejmuje lokalizacje w Ameryce Północnej, Azji i ponownie w Europie. Studenci mogli swobodnie wybierać czas i lokalizację, która najbardziej im odpowiadała, spotykając się ze studentami z całego świata.
Łącznie w tegorocznym programie Summer School wzięło udział ponad 117 studentów z 28 krajów, dzięki czemu każda lokalizacja okazała się sukcesem. "Jesteśmy zachwyceni i szczęśliwi, że program został tak dobrze przyjęty przez studentów z całego świata. Ivoclar ceni sobie relacje ze wszystkimi specjalistami w dziedzinie stomatologii, niezależnie od tego, na jakim etapie kariery się znajdują. Staramy się oferować zróżnicowany i dopasowany program Ivoclar Academy dla każdego" - mówi dr George Tysowsky, dyrektor Global Training and Education, Ivoclar Group.

Wyjątkowe materiały dostępne już wkrótce.
Ivoclar z przyjemnością ogłasza, że program Summer School będzie kontynuowany w 2024 roku - dostępne będą nowe lokalizacje. Zrzeszając specjalistów z branży stomatologii z całego świata -  studentów i profesjonalistów uczących się razem i od siebie nawzajem, rok 2024 przyniesie dodatkowe materiały edukacyjne, wspierając specjalistów w ich przyszłej karierze.

Aby być na bieżąco z informacjami dotyczącymi Summer School, odwiedź stronę: Summer School 2024

O Ivoclar Academy
Ivoclar Academy to kompleksowe źródło szkoleń dla studentów, higienistów i techników dentystycznych. Oferuje najnowocześniejsze szkolenia, połączone ze współczesną wirtualną edukacją dla ekspertów stomatologicznych z całego świata. Ivoclar Academy oferuje pełną gamę możliwości: od artykułów i publikacji, po filmy na żądanie, interaktywne webinaria i kursy indywidualne. Studenci mogą już rejestrować się ivoclar.com/summerschool. ivoclar.com/summerschool. Program jest przeznaczony dla studentów, którzy ukończyli już przedkliniczny kurs fantomowy na swoich uniwersytetach i wkrótce rozpoczną leczenie pierwszego pacjenta w ramach semestru klinicznego.

Ivoclar Vivadent, z siedzibą w Schaan w Liechtensteinie, jest jednym z wiodących na świecie producentów zintegrowanych rozwiązań do wysokiej jakości zastosowań stomatologicznych. W 2023 roku firma z dumą świętuje 100-lecie pod hasłem "A Century of Innovation". Sukces firmy opiera się na kompleksowym portfolio produktów, systemów i usług, silnych możliwościach badawczych i rozwojowych oraz wyraźnym zaangażowaniu w szkolenia i edukację. Grupa firm, która sprzedaje swoje produkty do około 130 krajów, posiada 56 spółek zależnych i oddziałów i zatrudnia około 3.700 osób na całym świecie. Więcej informacji na temat Grupy Ivoclar można znaleźć na stronie ivoclar.com.